Paulus stopt als dirigent

Aan het einde van dit seizoen nemen wij na tien jaar afscheid van onze dirigent Paulus de Jong. ‘Het is een prachtige band, maar het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging,’ aldus De Jong. Paulus blijft wel aan de vereniging verbonden als docent.
Met Paulus op de bok heeft ons korps vele successen behaald. We werden twee keer Nederlands kampioen, een keer kampioen bij de Vlaamse Open Brassband Kampioenschappen en ook bij de Deutsche Meisterschaften werden we kampioen, door onder meer eerstedivisionist Ferwert te verslaan. Daarbij kwamen ook nog een tweetal titels op Eurobrass in Drachten, een tweede plek op het WMC in Kerkrade en nog een handvol zilver op andere kampioenschappen en concoursen. Toch is dat niet het enige dat telt. ‘We hebben veel mooie en ook bijzondere concerten gegeven, het was een prachtige tijd,’ vindt Paulus.
Onvergetelijk voor ons als band zijn niet alleen de concoursen en concerten, maar ook de studieweekenden, waar Paulus zich altijd volop uitleefde tijdens spelletjes en natuurlijk de bonte avond. Bovendien een man van ‘de derde helft’.
De komende maanden krijgen we het nog erg druk. Er staan nog een tweetal grote concerten op het programma, onder meer met soliste Simone Rebello op 12 maart aanstaande en we besluiten deze tien jaar met Paulus met een afscheidsconcert op 9 juli. Daartussen valt nog het MGD Borkum Festival op 11 juni, waar we natuurlijk ook hoge ogen willen gooien.

1 Comment

  1. Paulus Hoogland

    Het was opnieuw een zeer hoogstaand concert zoals wij mochten bijwonen van dit voorjaarsconcert. Heel jammer dat er na 10 jaar een einde komt bij het afscheid van jullie dirigent Paulus de Jong.
    De prijs die gewonnen was in 2012 was niet zomaar een prijs. De uitdaging die jullie zijn aangegaan met soliste Simone Rebello is uitstekend uitgevoerd onder leiding van jullie grootmeester Paulus de Jong die orkest en soliste zeer bekwaam en gedreven ons hebben laten genieten van de vele mogelijkheden op het muzikale slagwerk. Het programma was heel gevarieerd en de intrada van de avond was gelijk het neerzetten van toon en kwaliteit over de hele avond.De solisten uit eigen orkest kwamen ook goed aan bod en waren van hoge kwaliteit en beheersing tot het jongste telg (vader en zoon) Naast het afscheid van de dirigent is niet genoemd blijft zijn vrouw bugel spelen of gaan jullie als band ook die voortreffelijke soliste missen? Wij hopen jullie nog lang mogen blijven volgen en zullen zeker het Paulus slotconsert 9 juli bijwonen. Heel veel succes voor het komende Borkum festival in Duitsland.

    H.G Siepie en Paulus

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.