Dirigent

Gijs Heusinkveld

Gijs werd geboren op 28 Nov. 1988 te Groningen. Zowel opa als vader waren muzikanten en al vrij snel zou blijken dat ook Gijs het musiceren ook niet vreemd was.
Bij de plaatselijke Fanfare Psalm 150 in Dinxperlo, volgde Gijs eerst a.m.v. lessen, waarna hij koos om verder te gaan op Euphonium. Er volgden lessen aan de muziekschool en de diploma’s A, B, C en D werden allen met goed gevolg behaald. De passie voor het muziek maken was dermate groot, dat er de wens bestond om hier meer mee te doen. Via dirigent Tijmen Botma, kwam Gijs in contact met Ane Travaille, bastubaïst bij het Noord Nederlands Orkest en tevens hoofdvakdocent Tuba in Groningen. Zodoende werd Gijs op 17 jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding op het Prins Claus Conservatorium in Groningen en in Juni 2011 werd deze studie afgesloten met een concert in de concertzaal van het Conservatorium.

_DSF0644

Gedurende deze periode speelde Gijs bij veel verschillende orkesten en volgde masterclasses en lessen bij onder anderen Steven Mead, Juka Myllys, Roger Bobo, Rex Martin en Frans Aert Burghgraef.
In November 2009 volgde er een aanstelling als muzikant bij de "Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers" te Assen, waar Gijs tot 2018 werkzaam was. 

Ook het vak van dirigent begon Gijs in grote mate te interesseren. Hij nam privélessen bij dirigent Tijmen Botma, en in 2009 volgde een toelating voor de studie HaFaBra directie welke hij volgde bij Klaas van der Woude en Tijmen Botma.
Ook deze studie werd in Mei 2013 met goed gevolg afgesloten. Gijs is tevens als dirigent sinds 2018 verbonden aan Brassband Excelsior Ferwert en valt hij regelmatig in bij verschillende orkesten.