Muziekopleiding

Muziekles?

Looft den Heer leidt muzikanten op via de muziekschool Seewyn. Andries Kramer (koper) en Petra Dijkstra (slagwerk) zijn als docenten verbonden aan deze muziekvereniging.

Wil je graag muziekles? Neem dan contact op met het bestuur.

Andries Kramer

Petra Dijkstra - Slagwerk

Petra Dijkstra is geboren in 1964 in Sloten en opgegroeid vanaf haar vijfde in Heerenveen.  Op tienjarige leeftijd ging ze op slagwerkles via brassband Pro Rege in Heerenveen. Tijdens haar conservatoriumtijd speelde ze slagwerk bij meerdere muziekverenigingen in Friesland, waaronder  brassband Soli Deo Gloria (tegenwoordig SoliBrass) in Leeuwarden.

In 1987 is ze afgestudeerd als docent slagwerk aan het conservatorium in Leeuwarden. Naast veel  hafabra-opleidingen slagwerk in Friesland te hebben verzorgd, is Petra ook als slagwerkdocent werkzaam geweest bij muziek en dansschool Texel en de Muzerie in Zwolle. 

Momenteel is ze werkzaam als slagwerkdocent en docent muziek voor workshops  en lessenseries muziek in het basisonderwijs bij kunstencentrum Scala Meppel en verzorgt de slagwerkopleidingen bij verschillende muziekverenigingen waaronder Looft Den Heer Beetgumermolen. 

Daarnaast heeft ze samen met haar man en collega Peter Dijkstra het bedrijf ‘Dynamiek coaching en muziek’. Zij geven niet alleen slagwerklessen, maar verzorgen ook workshops en lessenseries muziek, slagwerk en gitaar op basisscholen, voor- en naschools trajecten, muziek voor peuters en voortgezet onderwijs. 

Petra heeft sinds 2015 de drummende jeugd van onze vereniging onder haar hoede. Als het even kan formeert ze, met nog een paar van haar leerlingen uit andere dorpen erbij, een slagwerkensemble. Dit klinkt als een klok en heeft inmiddels al een aantal spetterende optredens heeft verzorgd.