B-orkest

Looft den Heer B

Brassband Looft den Heer heeft een eigen jeugdopleiding. Docenten zijn Gatse Hylkema en Paulus de Jong voor de blazers en Petra Dijkstra voor het slagwerk. Dankzij dit drietal stromen er regelmatig jeugdleden door naar het A-korps en daar zijn wij als vereniging erg trots op. Wanneer leerlingen het niveau aankunnen, krijgen ze de ruimte om in het ‘grote korps’ volwaardig hun noten mee te spelen en mee te gaan in de sfeer, de spanning en de gezelligheid van concoursen en concerten.

Optreden tijdens jeugdmiddag

Jonge leerlingen mogen al vrij snel meespelen in het B-orkest, want samenspelen is natuurlijk nog veel leuker dan in je eentje thuis oefenen. Het B-orkest staat onder leiding van Gatse Hylkema en repeteert iedere vrijdagmiddag. Ieder jaar treden ze op tijdens een concert van het A-korps, voor een kerk vol publiek. Ook op CBS Mooitaki geven ze geregeld een optreden, bijvoorbeeld met kerst, of wanneer er een open dag is. Tijdens het jaarlijkse jeugdorkestenfestival is ons jeugdorkest ook altijd present.

Ook een jeugdkorps is natuurlijk pas compleet als er ook een paar ‘grote instrumenten’ bij zitten, dus zijn er een paar ‘grote muzikanten’ die met veel plezier versterking bieden. Iedere vrijdag weer!

Bezetting

Grieteke Schrama - cornet

Naomi Schaaf - cornet

Libbe Dijkstra - Bas

Jetze Klaas Dijkstra - cornet

Wietse Mollema - bariton

Jetty Dijkstra - trombone

Silke Meesters - alt

Selma Mollema - alt

Grieteke Schrama en Naomi Schaaf – cornet

Jetze Klaas Dijkstra – cornet

Silke Meesters – Alt

Wietse Mollema – bariton

Libbe Dijkstra – Bass

Jetty Dijkstra – Trombone

Foto's

Jeugd project 2015

Sinds 2015 is het jeugdorkest omgedoopt tot B-orkest. Zie hier voor een korte impressie van het jeugd project 2015