Slagwerkensemble

Slagwerkensemble

Onze slagwerkdocent Petra Dijkstra geeft niet alleen de leerlingen van Looft den Heer les, maar heeft ook jonge slagwerkers uit Britsum en Marsum onder haar hoede. Zonder een slagwerker is een korps maar kaal, een goede drummer is de motor van de band. En slagwerker is zoveel meer dan achter een drumstel zitten en de maat slaan. Omdat een slagwerker de moeilijkste taak heeft van het hele korps, is het zaak dat je al jong leert samenspelen, naar elkaar luisteren en naar de dirigent kijken.

Want als een slagwerker op hol slaat, gaat natuurlijk het hele korps erachteraan. Daarom komen iedere dinsdagmiddag de leerlingen van Petra bij elkaar in de Molewjuk, om als slagwerkensemble de prachtigste stukken in te studeren. Daarbij spelen alle leerlingen op alle diverse aanwezige instrumenten. Dus niet alleen het drumstel, maar ook de pauken, de grote trom, de bekkens, een tamboerijn, xylofoon, klokkenspel en Marimba. Als er op geslagen kan worden, wordt het gebruikt!

Tijdens de Klank van Leeuwarderadeel 2017 won het slagwerkensemble de eerste prijs en ook bij de jeugdorkestenmiddag in december 2017 was het publiek erg onder de indruk. Daarom mochten de slagwerkers op 20 januari de opening verzorgen van het Midwinterconcert van het A-korps van Looft den Heer en daarbij kregen ze een volle kerk op de banken. Een ploeg om trots op te zijn!