Jeugd

"Wa de jeugd hat, hat de takomst"

Bij brassband Looft den Heer vinden we onze jeugd zeer belangrijk. Door middel van aan onze vereniging verbonden docenten, het B-orkest en projecten zoals Eenhoornbrass en Toon toeter investeren we in de toekomst van onze vereniging.

 

Muziekopleiding

Gatse Hylkema, Paulus de Jong en Petra Dijkstra (slagwerk) zijn als docenten verbonden aan onze muziekvereniging. Wil je graag muziekles? Neem dan contact op met het bestuur.

B-orkest

Sinds 2015 is het jeugdorkest omgedoopt tot B-orkest. Het B-orkest staat onder leiding van Gatse Hylkema en repeteert één keer per week. 

Toon Toeter

Elk jaar gaat in januari het Toon-toeter project van start. Onze docent Gatse Hylkema gaat elke week een middag naar basisschool CBS Mooitaki om de kinderen uit groep 5 kennis te laten maken met muziek. Eerst nog zonder instrument, maar na een paar weken krijgen de leerlingen een heus instrument mee om op te oefenen. Of je nou gaat voor een koper-instrument of voor slagwerk: alles is mogelijk. Aan het einde van het project is er een afsluitend concert in samenwerking met het B-orkest. We hopen als muziekvereniging natuurlijk dat er na afloop van het project enkele kinderen zullen kiezen voor muziekles.

Eenhoornbrass

De gelegenheidsbrassband Eenhoornbrass bestaat uit leerlingen van de korpsen uit Menameradiel en It Bildt. Eén of twee keer per jaar komen de jeugdleden van de verschillende muziekverenigingen een paar weken lang bij elkaar om toe te werken naar een festival of concours. Het geeft de jeugd een mooie stimulans, want nog niet elk jeugd-lid zit bij het A-orkest. Oefenen met leeftijdsgenoten op een wat hoger niveau en met een volledige bezetting. Elke keer weer is het een bijzonder en gezellig project. Eenhoornbrass staat onder leiding van Gatse Hylkema. Op 11 juni 2016 heeft Eenhoornbrass meegedaan aan het concertfestival op Borkum met een prachtige eerste prijs in de vijfde divisie als gevolg.